1000 kilometer tegen kanker

Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. Vier dagen lang. Dat is de 1000 km voor Kom op tegen Kanker!

Al 10 jaar op rij fietst ABcafé tijdens het hemelvaartweekend de 1000 kilometer tegen kanker. 30 ploegen, waaronder een uitgelezen schare Belgische artiesten, meten zich jaarlijks de legendarische ABcafé koersoutfit aan in de strijd tegen kanker. En al dat zweet loont! De voorbije editie trapten we meer dan €160.000 bijeen. Geld dat integraal wordt gebruik voor onderzoek naar en de bandeling van kanker. Met jullie hulp (en dorst) hopen we dit jaar dat bedrag minstens te kunnen evenaren!

AB Café/Resto participates in their 10th '1000 km for Kom Op Tegen Kanker' and raises 160.000 euros

We follow radio genius Jan Hautekiet in the final stage of the '1000 km voor Kom Op Tegen Kanker'. The 30 teams of AB Café/Resto raised more than 160.000 euros for Kom op tegen Kanker. Something to be very proud of! #ABConcerts #KomOpTegenKanker #JanHautekiet #1000km

Geplaatst door Ancienne Belgique - AB op Woensdag 5 juni 2019

Wat met de opbrengst?

De netto-opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. De stichting investeert in broodnodig onderzoek op twee vlakken: hogere overlevingskansen en betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling. Maar daar loopt het soms mis. Vaak is dat soort patiëntgericht onderzoek commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. Bijvoorbeeld omdat er niet meteen een effect is op de verkoop, zoals bij onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën door het aanpassen van de frequentie van de bestraling, waarvoor dus geen nieuwe toestellen nodig zijn. Ook voor onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers, is er soms te weinig interesse omdat het aantal patiënten te klein is. Tot slot zijn de middelen die de overheid ter beschikking stelt, slechts beperkt.

Daarom springt Kom op tegen Kanker bij. Ze investeren in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is. Ook de netto-opbrengst van de 1000 km gaat daar naartoe. Zo maken we dus voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil.

Voor meer informatie over de 1000km en Kom op tegen Kanker kun je hier terecht. 

Een vrije bijdrage doen?

Geen plaats meer in je wijnkelder? Geen nood! Het is altijd mogelijk, en zo waar nog groothartiger, om een vrije bijdrage te leveren. Stort je gift op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van ons team: 170003485.

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Voor de bestelling van onze wijn is dit dus geenszins van toepassing.)

 

Een actie van ABcafé ten voordele van Kom op tegen Kanker | 2020

GRATIS LEVERING BIJ 6 FLESSEN/ 1 DOOS.BESTEL HIER!