Oh La La La!

Sublieme wijn in een unieke fles

Dit jaar pakken we opnieuw uit met een sublieme witte en rode Oh La La La! wijn. De naam is uiteraard een hulde aan le plus beau, Arno, al 10 jaar peter van deze actie en zelf herstellende van kanker. Santé! De inmiddels legendarische Rosé De Vlaeminck is een eerbetoon aan Roger's eerste winst in San Remo uit 1973, in Brookyn-tenue! De drie flessen werden dit jaar opnieuw voorzien van een wondermooi en uniek etiket ontworpen door Tom Hautekiet, een eeuwige vriend waarvan we helaas onderweg afscheid moesten nemen. Laat iedere fles dan ook een ode zijn aan Tom, de koers en de strijdlust! De wijn werd gebotteld in Frankrijk door Les Celliers d'Alibert en draagt het kwaliteitslabel Pays d'Oc IGP (Indication Géographique Protégée). 

Chardonnay | 2019

Deze 100% Chardonnay werd gekozen uit wijngaarden in de koelere gebieden van Zuid-Frankrijk. De meer aromatische druiven zorgen voor een beter evenwicht tussen de zuren. Het merendeel van de druiven komt uit de omgeving van de stad Carcasonne en werden voor het ochtendgloren geplukt en onmiddellijk geperst. Het heldere sap werd gedurende 20 dagen koel gefermenteerd en vervolgens op wijnmoer te rusten gelegd. De wijn heeft de typische gele fruitkarakters van de Chardonnaydruif maar behoudt toch een frisse afdronk. Heerlijk als aperitief of bij vis, wit vlees en Aziatische gerechten. De wijn heeft een bewaarpotentiëel van drie jaar.

Syrah Grenache Rosé | 2019

De inmiddels legendarische Rosé De Vlaeminck is dit jaar een eerbetoon aan Roger's eerste winst in San Remo uit 1973 in Brooklyn-tenue! Deze Grenache Syrah Rosé wijn werd geproduceerd onder de Zuid-Franse zon uit de druivensoorten Shiraz (70%) en Grenache (30%). Deze roséwijn heeft een sprekend boeket aan aroma's van braam, aardbei en aalbes met toetsen van peper. Een uiterst fruitige, soepele en dorstlessende wijn. Te serveren op intieme gelegenheden of bij oosterse gerechten, pizza's, salades en barbecue. Bewaarpotentieel: om jong te drinken.

Cabernet Syrah | 2018

De Cabarnet Sauvignon (85%) werd gekozen uit wijngaarden in de hogere en warmere streken van Zuid-Frankrijk die samengeperste druiven met een lage opbrengst voortbrengen, terwijl de Syrah (15%) uit het koelere deel rond Carcasonne komt. De wijn werd gemaakt met zorg voor het behoud van de kleur en de fruitsmaak. De Cabernet wekt aroma's van rode bessen op en de Syrah toetsen van peper. De wijn heeft zachtere tannines dan in de meeste Cabernet en heeft een lange afdronk. Kan zo worden gedronken en past uitstekend bij vlees. De wijn heeft een bewaarpotentieel van drie jaar. 

1000 km tegen Kanker

Onze fantastische AB Café teams trapten de voorbije dagen de virtuele De 1000 km tegen kanker. Enkele weken geleden overleed vriend en fietsgezel Tom Hautekiet en onze fietsers spraken af rond de herdenkingsboom van Tom. Samen fietsen tegen kanker, dat is vooral veel vriendschap delen. ❤ (beelden VRT)

Geplaatst door Ancienne Belgique - AB op Maandag 25 mei 2020

Een actie van ABcafé ten voordele van Kom op tegen Kanker | 2020

GRATIS LEVERING BIJ 6 FLESSEN/ 1 DOOS.BESTEL HIER!